keskiviikko 15. helmikuuta 2017

Tulisitko kaasokseni?

Ystävänpäivän tienoilla rakkaat ystäväiset ovat ajatuksissa ehkä tavallista enemmän. Niinpä postailen tällä kertaa siitä, kuinka pyysin kahta läheisintä ystävätärtäni kaasoksi (Ystävänpäivähän toki meni jo, mutta olin eilen kellon ympäri töissä, joten suotakoon anteeksi myöhästyminen.). Minulle oli jo pitkä tovi ennen kihlautumista selvää, keitä haluan pyytää kaasoikseni sitten, jos joskus saan mennä naimisiin. En kuitenkaan halunnut vaikuttaa häähullulta (joopa joo), joten vitkuttelin kaasojen pyytämisen kanssa tämän vuoden puolelle, kokonaiset puoli vuotta. Syksyllä olikin niin paljon kaikenlaista hässäkkää uuden työpaikan, asunnon oston ja joulun tiimoilta, etten itse asiassa olisi ehtinyt asiaan paneutuakaan. Ja minähän halusin paneutua.

Kuten monissa blogeissa on jo todettu, on jenkkilästä rantautunut pohjoiseen Suomeemme monenkirjavia ja toinen toistaan ihanampia tapoja pyytää tärkeää henkilöä kunniatehtävään, avustajaksi häitä varten. Esimerkkikuvia on Pinterestkin ihan pullollaan.

Creative and Quirky Ways to ask "Will you be my Bridesmaid?":
Kuva
Olen surkea tekemään käsitöitä ja ompelukoneen ajokorttini meni vanhaksi varmasti saman tien kun kolmannella luokalla sen sain, mutta sen sijaan olen kova tyttö askartelemaan. Niinpä minulle oli tärkeää näpertää jotakin henkilökohtaista kummallakin kaasokandidaatille (Tein tämän osittain myös siksi, että pelkkä suullisesti kysyminen olisi jännittänyt liikaa... God knows why.). Tutkailin ideavalikoimaa ja valitsin kaksi erilaista toteutustapaa, kummallekin kaasolle omansa.Tässä postauksessa esittelen ensimmäisen pyynnön väkertämisen ja myöhemmässä toisen. Hih, hauskaa!

Toiselle kaasolle annoin tällaisen pilttipurkista väsätyn purnukan eräänä lauantai-iltana, kun R oli työmatkalla Iisalmessa ja pari kaveria tuli meille kokkailemaan. Olin tahdikkaasti pyytänyt muita saapumaan hieman myöhemmin, että ehtisin kysyä kaasoani ihan kahden kesken. Tällaisen hän siis sai kätösiinsä hetimiten sisään asteltuaan.


Olin jo vaikka kuinka monta viikkoa naljaillut, että olen joulusuklaarasioistamme säästänyt ystävälleni kaikki marmeladit, sillä kukaan muu koko kaveripiirissämme ei voi sietää niitä. Tuona iltana olinkin muistavinani konvehdit ja aloin kaivella niitä kaapista. Löytyi purkki. Ystäväni katsoi sitä aivan hämmentyneenä, mutta avasi tietenkin kannen.
Olet minulle tärkeä. Tulisitko kaasokseni? Ja kyllä hän tuli! <3 Halattiin, ja hääaiheinen puheensorina alkoi välittömästi. Konvehdit unohtuivat siinä innostuksessa, mutta tulivat kyllä syödyiksi myöhemmin.


Tällaisen purkin tekeminen ei ole tosiaankaan vaikeaa. Jos haluat kokeilla samanmoista, tässäpä ohjeet:

Ensimmäisen kaasopyynnön tarvikkeet olivat
- pilttipurkki kansineen
- vaaleanpunaista ja valkoista paperia (tai minkä väristä ikinä haluatkaan)
- musta tussi
- sakset ja liimaa
- neula ja valkoista lankaa
- punaista nauhaa
- suklaakonvehteja.

Ja näin teet sen:
1. Syö piltti. :D
2. Liota etiketit irti lämpimässä vedessä.
3. Leikkaa vaaleanpunaisesta paperista pitkänmallinen kaistale purkin ympärille. Hapsuta yläreunat, niin saat paperin istumaan paremmin paikoilleen. Tähän kävisi varmasti muukin kuin normaali paperi, esimerkiksi juuttikangas. Liimaa paikoilleen.
4. Leikkaa samasta vaaleanpunaisesta paperista korkin yläosan kokoinen kansi. Liimaa paikoilleen. Leikkaa valkoisesta paperista pienempi ympyrä, johon kirjoitat kaason nimen. Liimaa vaaleanpunaisen paperin päälle.
5. Leikkaa vaaleanpunaisesta ja valkoisesta paperista samankokoisia ympyröitä, joihin kirjoitat haluamasi tekstin sana sanalta. Kannattaa kirjoittaa molemmille puolille, niin ei haittaa, vaikka paperit kääntyilisivät. Muista myös testata, että pyörylät sopivat sisälle purkkiin!
6. Ompele paperiympyrät yhteen ja kiinnitä lanka purkin alakanteen haluamallasi tavalla. Minä leikkasin vielä yhden paperiympyrän, jonka läpi pistin langan ja solmin kiinni. Sitten liimasin paperin kanteen. Jätä myös jonkin verran lankaa pyörylöiden alapuolelle.
7. Koristele purkki haluamallasi tavalla, esimerkiksi kauniilla nauhalla.
8. Aseta pyöryläketjun alalanka purkin pohjalle ja kokoa päälle konvehteja tai muuta vastaavaa painoksi. Valuta pyöryläketju purkkiin ja sulje kansi.
9. Anna pieni lahjasi vastaanottajalle. :)

Olisi mukava kuulla, miten te olette pyytäneet kaasojanne. Ihan sanallisesti, tekstarilla vai jollakin luovalla tavalla? :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommentistasi :)