sunnuntai 1. lokakuuta 2017

Popconbaarin koeajo



Lauantaihan on leffapäivä, eiks niin? Ja leffaa katsoessa kuuluu syödä popcorneja. Meillä jäi eilisiltana leffa välistä, mutta poppareita pisteltiin nassuihin senkin edestä. Sain nimittäin loistoajatuksen testata häihin suunnitellun popcornbaarin sisältöjä ja sitä, kuinka paukkumaissien maustaminen itse oikein sujusi. Eihän se ihan sujunut, eli hyvä kun testattiin etukäteen.

Olen ajatellut, että häiden popparibaarissa olisi kiva olla kolmenlaisia popcorneja ja lisäksi vaikka hieman suolapähkinöitä. Poppareista yhdet voisivat olla makeita ja loput perinteisiä suolaisia. Tiedän ainakin Citymarketeissa myytävän aitoja amerikkalaisia maustepurtiloita, jotka on tarkoitettu nimenomaan paukkumaissien maustamiseen. Ne ovat aika hinnoissansa, joten niinpä tein itse ja säästin (jepjep...).

Koska makea on sydäntäni lähellä, alotin valmistamalla makeat popcornit. Heitin kattilaan desin huohukermaa ja saman verran fariinisokeria ja keittelin niitä kymmenisen minuutia kinuskiksi. Maustoin soosin ripauksella suolaa ja kippasin sekaan valmiiksi mikrossa paukauttamani maissit. Rouhean sekoituksen jälkeen kumosin toisiinsa tarrautuneet herkkuset leivinpaperille jähmettymään ja irrottelin niitä hieman toisistaan.


Kinuskicorneista tuli todella herkullisia, suosittelen kokeilemaan! Nams. Näitä olisin voinut lappaa kitusiini vaikka koko pellillisen, mutta koska valitettavasti myös R piti niistä, jaettiin satsi kristillisesti tasan.

Suolainen yritelmäni menikin sitten pahemman kerran metsään. Olin MTV:n sivuilta lukenut, kuinka persiljalla, parmesaanilla ja merisuolalla maustetut gourmet-popcornit tekisivät taatusti vaikutuksen seuralaiseesi. Tarkempaa ohjetta sivuilla ei ollut, joten päättelin sen itse. Raastoin parmesaania ja sekoitin sen joukkoon merisuolaa ja persiljasilppua. Sotkin muruseosta vimmatusti kuumien popparieni joukkoon, mutta se ei vain ottanut sulaakseen. Seuraavaksi lykkäsin koko hoidon mikroon, lämmitin puolisen minuuttia ja sekoitin taas. Noh, parmesaanipersilja oli jo ehtinyt korppuuntua isoiksi kököiksi suunnilleen kahden popcornin ympärille ja jättänyt loput 99,9% kulhon sisällöstä ilman minkäänlaista maustetta. Se siitä gourmeesta sitten...

Kuvaan ikuistui toinen kahdesta paremasaanikökkäreestä. :D

Toinen suolainen kokeiluni ei mennyt yhtään sen paremmin. Aikomus oli tehdä voipopcorneja, ja olin netistä lukenut sen olevan aivan yhtä helppoa kuin tavallistenkin poppareiden tekeminen. Tällä kertaa käytin pussissa myytäviä maissinjyviä, jotka poksautetaan kattilassa. Tähän tyyliin äitini teki kaikki popparit, kun olimme pieniä. Sulatin kattilan pohjalle hieman voita ja lykkäsin jyvät perään. Alkoi kaino popsahtelu, joka loppui hyvin lyhyeen. Kuuntelin hetken verran hiljaisuutta ja nostin varovaisesti kantta. Yksi yksittäinen maissi hypähti kattilan pohjalta keittiön lattialle. Muuten jyvät makoilivat aukeamattomina kattilan pohjalla ja uiskentelivat rasvassa. Koitin kuumentaa niitä uudestaan ja sain lopputulokseksi puoliksi kärähtäneitä popcorneja, jotka onnistuin vielä kaiken huipuksi ylisuolaamaan. Äidin analyysi epäonnistumiselle tänään puhelimessa oli, että rasvan olisi alun alkaen pitänyt olla huomattavasti kuumempaa. Parempi onni sitten ensi kerralla.

Ensimmäisen erän veivät siis maissit lukemin 2-1. Tanjan kokeileva keittiö jatkaa jälleen joku toinen lauantai, kun mustuneen popcornin käry on haihtunut hellan ympäristöstä.



6 kommenttia:

  1. Hahahah :D onneksi kuitenkin 1/3 onnistui!

    VastaaPoista
  2. Heh, no onneksi on vielä aikaa vähän testailla ;) Vitsit, tämä popparibaari on kyllä itsessään tosi kiva idea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitä saa kyllä varmasti ihan hauskan, ainakin uskoisin niin. :) Popconien valmistus- ja maustamistaitoja pitää vielä hieman hioa... :'D

      Poista
  3. Ah poppareita - ihan parhaita!
    Mä yhdessä vaiheessa haaveilin hommaavani popcorn-koneen meidän juhliin, mutta sittemmin oon luopunut siitä haaveesta, ja tehdään todennäköisesti ihan kattilapoppareita tai mikropoppareita herkkubuffettiin.
    Parmesaani-persilja-merisuola-popparit kuulostaa mielenkiintoisille, pitää varmaan itekin testata joskus :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole ihan varma, että voinko suositella niitä... :'D Sen sijaan muut noista MTV:n maustevinkeistä oli ihan hauskan kuuloisia. Meillä itse asiassa oli lapsena popparikone, joka taitaa nyt olla mun veljen hallussa. Aattelin, että voitais hyödyntää sitä häissäkin, koska sillä on tosi helppoa tehdä popcorneja!

      Poista

Ilahdun kommentistasi :)