tiistai 26. syyskuuta 2017

Hääkakun prototyyppi

Syysflunssa yllätti meikäläisen ja kadotti ääneni. Kotona telkkaria katsellessa alkaa aina ihmeesti tehdä mieli mutustella jotain, ja aloinkin haaveilla kaiken maailman herkuista. Niin kuin esimerkiksi hääkakusta. Toinen kaasoni nimittäin kysyi hetki sitten, millaista hääkakkua olemme ajatelleet. Rehellisesti sanottuna kakkuasiasta ei ole meillä paljonkaan puhuttu eikä mitään päätöksiä tehty. Alustavasti olemme miettineet, että valisemme jonkin pitopalvelun tarjoamista mousse- tai juustokakkuvaihtoehdoista.

Kaasoni on melkoinen jauhopeukalo ja loihtii vähän väliä toinen toistaan houkuttelevampia leipomuksia, mm. todella komeita kakkuja. Hän on tartuttanut pienen kakkuinnostuksen minuunkin, ja muutama viikko sitten päätin ensimmäistä kertaa eläissäni kokeilla kerroskakun tekemistä itse. Ja se jopa onnistui! Se oli herkullinen ja kelpasi jopa R:llekin, joka ei yleensä pahemmin kakuista perusta. Jos joukossamme siis on joku hääpari, joka on suunnitellut hääkakun tai -kakkujen kokoamista itse, tässä on yksi testaamisen arvoinen resepti: vadelmainen seminakukakku. Pohjasta tuli mehevä ja kakkupohjaksi yllättävän hyvänmakuinen, joten pistin ohjeen talteen tulevia kokeiluita varten. Kakun kokoaminen ei ollut vaikeaa, mutta hieman aikaa se kyllä vei. Lopputulos oli kuitenkin vaivan arvoinen!


Ohjeen kakkuun löysin täältä. Se on aika pitkänhuiskea, joten en kirjoittele sitä uusiksi tähän postaukseen. Ohjeessa sanottiin valkosuklaakreemiä riittävän kahteen kakkuun, joten puolitin määrän. Se riitti hyvin, ja vähän jäi ylikin. Koska minulla ei ole muovisia irtoreunoja, käytin niiden korvikkeena leivinpaperia. Ne toimittivat virkansa ihan kelvollisesti. Koristeiksi päätyivät irtokarkkihyllystä ostetut toffeepallot ja vaahtokarkit.

Kakku kävi hyvin kaupaksi ja vieraat kehuivat sitä kovin. Jos tekisin itse hääkakkumme, voisi se hyvinkin olla tämäntyyppinen. Lisäbonuksena voisin mainita, että kakku oli kaunis myös leikattuna, kun vaaleanpunaiset kerrokset tulivat näkyviin. :) Avecina toimi kesäiseltä Tallinnan-reissultani kuskaama Cosmopolitan Diva Melon -kuohari, joka oli mukavan makea ja todellakin hedelmäisen melooninen. Voisin ihan hyvin kuvitella juovani häissä tämäntyyppistä kuohuvaa, mutta maku voisi jakaa mielipiteitä vieraiden keskuudessa. Toinen kaasoni ei ainakaan voi sietää minkäänlaisia melooneita. :D

Tämä kuva on itse asiassa seuraavalta päivältä, kun koristeet olivat jo hiukan kostuneet ja pullo typösen tyhjä. :'D


Tiedän ainakin Kristallihäiden Kristan suunnittelevan hääkakkuleipojaisia häitään varten. Mitenkäs muut? Luotatteko omaan osaamiseenne vai annatteko homman suosiolla leipomon tai pitopalvelun hoidettavaksi?



10 kommenttia:

  1. Tuo näytää juuri sen tyyppiseltä kakulta, jollaisesta haaveilen meille! Korkeahko ja raapattua vaaleaa pintaa. Täytyy tutustua tuohon reseptiin, jos kerran oli vielä hyvääkin! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin meidän suihimme se kyllä sopi! :) Pohja oli mielestäni tosi maukas ja kokonaisuus kaiken kaikkiaan hyvä. Kakku ei ole hirmu makea, eli jos kaipaa imelämpää makuelämystä, kannattanee lisätä sokeria.

      Poista
  2. Oikein hieno kakku! Olen aina miettinyt miten joku saa noin siistiä jälkeä aikaiseksi! Itsellä kakut aina leviää johonkin suuntaan, eli siinä mielessä ei tulisi mieleenkään itse tehdä kakkuja häihin :D hehe

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuosta leviämisestä ei itsellä ole kokemusta, mutta kakkupohjat saattavat kyllä lätsähtää uunissa välillä. :D

      Poista
  3. Herkullisen näköinen kakku! :) Itse olen täysin taidoton leipuri, mutta lähipiiristä hyviä kakun tekijöitä löytyisi useampikin.

    Meidän juhlatilaan kakku tulee kuitenkin tilata joko leipomon tai juhlatilan keittiön kautta katkeamattoman kylmäkuljetuksen takaamiseksi. Muuten oltais varmasti tutuiltamme kakut tilattu. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä taas lähipiirissä on enemmän sellaisia perinneleipurityyppejä, jotka tekevät ihan perustäytekakkuja ja pullia sun muita. Kaasoni on oikeastaan ainoa, joka näitä "fiinimpiä" vaihtoehtoja rakentelee, mutta luulen että hänellä on ihan riittävästi hommaa jo kuppikakuissa, jotka ajattelin suostutellä hänet tekemään kahvipöydän lisukkeiksi. :D

      Poista
  4. Itse tykkään leipoa tosi paljon, mutta mun leipomukset on lähes poikkeuksetta tyyliä "super-hyviä ja super-rumia". :D Eli vaikka saisin aikaiseksi suussasulavan kakun, tarkkuus ei riitä ulkonäkövaatimusten täyttämiseen. Täytyy kyllä sanoa, että kakkuasia ei ole jotenkin meillä ykkösenä mietintälistalla, vaikka aikamoinen herkkusuu olenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla itse asiassa melkeinpä sama homma! Vaikka olen todella perso herkuille, ei hääkakulla ole niin suurta merkitystä minulle - eikä ilmeisesti miehellekään. Sen takia kakku voikin olla joku ihan perus juustokakku tai vastaava. Itsetehtykin kävisi aivan hyvin, mutta taidetaan kuitenkin säästää itsemme siltä hommalta.

      Olisi kuitenkin hauska päästä joskus vaikka joidenkin muiden häissä tai muissa juhlissa maistamaan hienoa ja koreaa leipomon tekemää kakkua. :)

      Poista
  5. Itse oon innokas leipuri ja rakastan juustokakkuja ja moussekakkuja ylikaiken, ja mulla onkin tällä hetkellä ajatuksena tehdä meidän juhliin kakkubuffet itsetehden. Oon yksiin tuttavan häihin tehnyt 9 kakkua (kahta erilaista), joten tällä hetkellä uskoisin että selviäisin projektista helpohkosti, plus ystäväni on luvannut auttaa leivontajutuissa, leivoskellaan aina toistemme juhliin tarjoamisia :)

    Sulho pudistelee vielä toistaiseksi päätään, ja vaikka rakastaa mun tekemiä kakkuja ylikaiken, häntä lähinnä huolestuttaa että miten meinasin ehtiä leipomaan hääviikolla hirveän läjän kakkuja. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä minäkin vähän mietin, että miten kiireisellä hääviikolla ehtisi niin hurjan monta kakkua värkkäämään. :D Toki nuo juustokakuthan ovat kyllä sinällään nopeita tehdä, täytekakkuihin menee sitten jo enemmän aikaa. Mutta minusta nekin ovat oikeastaan melkeinpä parhaimmillaan vasta muutaman yön yli levättyään, eli nehän voisi varmaan hyvin tehdä jo torstaina. Jos huolehtii, että kaikki muu homma on jo tehty pois alta jo siihen mennessä ja leipomisen aikatauluttaa hyvin, niin miksipä se ei onnistuisi. :)

      Poista

Ilahdun kommentistasi :)