perjantai 11. elokuuta 2017

Potentiaaliset hääkengät

Kuva
Toukokuussa juhlakenkävalikoimien ollessa runsaimmillaan lähdin minäkin kenkäjahtiin Jyväskylän keskustaan. Kerroin aikaisemmin täällä, että olen pohtinut hankkivani hääkengiksi kilpatanssikengät niiden mukavuuden takia. Tulin kuitenkin kevään korvalla siihen tulokseen, että tarvitsisin itse asiassa muutenkin uudet kunnon korkokengät. Minulla on tähän asti ollut vain yhdet mustat avokkaat, jotka olen pitänyt jo lähes käyttökelvottomiksi. Tuumin, että voisi olla hyvä hetki hankkia uudet luottokorot, joita voisin mahdollisesti käyttää myös hääpäivänä.

Väriksi kengille ajattelin vaaleaa roosaa tai nudea, koska sellaisia minulla ei ole vielä koskaan ollut. ja vaaleat sävyt käyvät kivasti kesäjuhliin sekä muihin valoisan ajan tilaisuuksiin Ja onhan sentään yleisesti tiedossa, että nudenväriset korkkarit saavat sääret näyttämään pidemmiltä ja sorjemmilta. Kävin pariinkin otteeseen läpi kaikki tietämäni keskustan kenkäkaupat, mutta mieleisiä kenkiä ei vain löytynyt. Joko olin väliinputoaja kokojen suhteen tai sitten popot tuntuivat siltä, että en jaksaisi kipsutella niillä kovin pitkää aikaa. Tai no, kyllä minä yhdet kivat kengät löysin. Ne tosin olivat juuri samanlaiset, jotka työkaverini oli ostanut muutama päivä aikaisemmin. En halunnut olla matkija, joten jätin kengät hyllyyn.

Koska en löytänyt mieleisiä jalkineita, laajensin hakua nettikauppoihin. Olen tähänastisen elämäni aikana tilannut netistä vain kerran (yhden mekon), joten olen totaalinen amatööri nettishoppailuiden suhteen. En oikeastaan edes haluasi ostaa tavaraa netistä, koska tuen mieluummin kivijalkaliikkeiden toimintaa. Koska kengät kuitenkin tarvitsin enkä isollakaan etsimisellä paikan päältä löytänyt, klikkailin Spartoosta muutamat parit ostoskoriin. Olihan niissä joka tapauksessa ilmainen toimitus ja palautus. Palvelussa ei ainakaan ollut moittimista, koska paketti tuotiin minulle henkilökohtaisesti työpaikailleni.


Valitettavasti kummatkaan tilaamista kengistäni eivät sopineet minulle, sillä toiset niistä olivat epämukavat ja toiset liian kapeat. Vaikka kyllähän nämä sivustoa selatessa huomioni herättäneet hopeaglitteriset Menburit aika makeat olisivat olleetkin, vai mitä?

No, paketti siis palautukseen ja toteutukseen plan B. Marssin Haloselle katsomaan, olisiko keväällä kokeilemiani, työkaverini jo ostamia kenkuja enää jäljellä. Olihan niitä, mutta vain sinisinä ja mustina. Niistä olisi tietysti saanut kivasti 'jotain sinistä', mutta minulla ei luultavasti olisi juurikaan jatkokäyttöä kyseiselle värille. K-Kengässä mallia oli nudena, mutta kokoni oli loppuumyyty. Sokoksella kummankin sovituskenkäparin oikea tossu oli venynyt toistuvien testailuiden myötä. Onneksi myyjä kaiveli jostain kaappien katköistä vielä yhden ja myymälän viimeisen iskemättömän parin, jonka kanssa kirmasin riemuiten kassalle. Siinä vaiheessa oli ihan sama, vaikka kaikilla kavereillani olisi ollut samanlaiset kengät, who cares. Ei pidetä niitä yhtä aikaa.


Kengät ovat Höglin, ja ne ovat ihan älyttömän mukavat jalassa. Minulla ei ole koskaan ollut näin korkeita korkoja eikä varsinkaan stilettikorkoja, mutta näissä tuntuu kuin ei koko korkoa juuri olisikaan. Kengät tuoksuvat mukavasti nahalta ja istuvat ihan täydellisesti jalkaan. Käytän harvoin ja varoen sanaa 'täydellinen', mutta näihin ihanuuksiin se kyllä sopii. Kärjet voisi vielä koristaa jollakin hienolla kenkäkorulla ainakin spesiaalitilanteita varten, niin habitukseen saisi lisää juhlavuutta.
Luulen, että tässä ovat nyt hääkenkäni. Vai kuka muka sanoi, että hääkenkien pitäisi olla valkoiset? Vaikka jaksaisinkin käppäillä näillä läpi päivän, taidan kuitenkin vaihtaa viimeistään tanssien alkaessa ballerinoihin tai muihin matalapohjaisiin kenkiin. Juhlapaikkamme piha on nimittäin osittain nurmea, enkä halua kauniiden kiiltonahkakorkojen uppoavan ruohikkoon ja muuttuvan vihreiksi.


Mitäs pidätte? :) Tuleeko muillekin muun värisiä kuin valkoisia kenkiä hääpuvun alle?6 kommenttia:

 1. Hääkenkien ei todellakaan tarvitse olla valkoiset! Uskallan väittää että klassiset ja mukavat nudet korkkarit ovat miljoona kertaa parempi valinta kuin kertakäyttöiset, vain häät mielessä ostetut kengät. Itse olen astelemassa alttarille aivan ihanissa ja mielettömän mukavissa vihreissä kengissä, enkä ole katunut päätöstäni päivääkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihreissä, cool! Rohkea nainen, niin sitä pitää. :) Persoonallisuuttahan voi ilmaista vaikkapa kengillä.

   Poista
 2. Oikein tyylikäs valinta! Itse haaveilen kuitenkin niistä sinisistä kengistä, heh. Tuntuu vain että kivoja sinisiä korkokenkiä on tosi hankala löytää. Toinen vaihtoehto olisi sitten juurikin nudet korkkarit, mikäli sopivia sinisiä ei löydy. Höglit on muuten tosi hyvät ja sopii minunkin jalkaani niin hyvin, että ovat oikein potentiaalinen vaihtoehto. Sen olen kuitenkin koko ajan tiennyt, että valkoisia kenkiä minulle ei ainakaan tule :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä Höglejä oli tosiaan myös sinisenä, jos kiinnostaa! Jalat kyllä kiittävät kunnollisista kengistä. :) Olen nähnyt kuvia esim. sinisistä Manoloista, ja ovathan ne kieltämättä upeita. Itse asiassa aika hassua, että monet omista vaatteistani ovat juuri sinisiä, mutta en voi kuvitella itselleni sinisiä kenkiä!

   Poista
 3. Valitsemasi kengät ovat tyylikkäät ja klassiset, ihan nappivalinta. :) Minullakin on hääkengät hakusessa ja värikriteerinä on ollut roosa. Nudetkaan kengät ei olisi lainkaan huono vaihtoehto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on siis muitakin roosa/nude-ystöviä! Vinkiksi sulle, että yksi kaverini oli ostanut Sokokselta tosi kivansävyiset roosat korkkarit, joiden merkki oli Unisa. Ne ovat kuuleman mukaan myös mukavat jalassa. :)

   Poista

Ilahdun kommentistasi :)